Norsk Quiltefestival 2014 – Norwegian Quiltfestival 2014

I helgen som var hadde Norsk quiltefestival sin debut og for ett show det var, med utstilling, kurs og rundt 25 butikker samlet på Clarion Hotell på Gardermoen.

Kristin og jeg hadde meldt oss på kurs torsdag, fredag og lørdag, men håpet å komme med på ett håndquiltekurs på søndag også.

Torsdag kjørte vi opp for å gå på kurs med Masako (Crib Quilt). Kursmodellen var ett middels stort syskrin og vi kom nesten i mål med toppen av skrinet. Vi lærte hennes måte å sy trapunto (opphevet quilting) og papirsøm for hånd på streken.

Her er mitt resultat:

Syskrin

På fredag var vi på kurs med Camille Roskelley – Making minis – hvor vi fikk utdelt to av hennes Thimble blossoms mønster på mini quilts Spools and Dwell. Camille var en kjempekoselig dame og kurset var morsomt.

Jeg ble ferdig med toppen med Spools og det tror jeg nesten alle på kurset ble ferdig med. Og to blokker med hus fra Dwell mønsteret. På mandag quiltet jeg Spools teppet og laget en mugrug av de to husblokkene.

Quiltefestival3

Quiltefestival5

Camille signerte labelen jeg laget til Spools teppet

Camille signerte labelen jeg laget til Spools teppet

Dwell mugrug

Dwell mugrug

På lørdag gikk vi på kurs med AnnaKa for å sy en Ugleveske. Der lærte vi gitterteknikk med 1″ diamonds og det var litt plunder men det gikk til slutt. Nå har jeg sydd ferdig magen og skal sy på øyne og nebb før jeg quilter og syr sammen vesken.

Gitter til mage

Gitter til mage

På søndag fikk vi presset oss inn på håndquiltekurset til Ellen Borge og det ble en lang dag. Ellen var en super lærer og veldig tålmodig – men vi kjente begge at det var det fjerde kurset vi var på… Jeg ble ikke fornøyd med min spede begynnelse innen håndquilting – men siden øving gjør mester har jeg planer om å øve og øve og trene opp langefingeren til å oppføre seg som den skal!

Midten av håndquilting - celtic knot

Midten av håndquilting – celtic knot

Alt i alt var det en superinspirerende helg med masse inntrykk, mye trasking og masse læring!

Tusen takk til alle som var med på å gjøre dette til et flott arrangement,  vi kommer neste gang også (men begrenser oss kanskje til tre kurs!)

Og takk til Kristin for koselig selskap!

xx Kirsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s