Pulsvanter i Holst Supersoft

Jeg har funnet ett ullgarn jeg liker veldig godt. Det er Holst Supersoft og bestilles fra Danmark på holstgarn.dk (giveaway nederst i innlegget).

Det første jeg strikket av dette garnet var ett par pulsvanter til fotografstudenten min og så ville også den andre datteren ha ett par til det kalde rattet i bilen og dette paret er til meg, de er litt større enn de andre med 52 masker lagt opp istedet for 48 som er på de andre. Gode strikkevenninner Kristin og Kirstina fikk hvert sitt par i grønt.

Mine egne pulsvanter

Selve garnet er veldig tynt i forhold til masse jeg har brukt før og veldig stivt, men som vist på det første bildet så blir det godt og mykt etter en tur i ullvask. Det er ett drøyt garn for det er 287 m på 50 gram. Og jeg holder på med en kofte – Adventskoften til Vanjastrikk, hvor jeg strikker på pinne 3 og de mønstrede delene i pinne 3,5.

Pulsvantene er strikket på pinne 2,5 for det var det jeg testet først og det funket fint. De blir skikkelig faste og myke.

Ett par i rødt til salg

img_0204

Ett par stripete

Det ble litt kjedelig etterhvert å bare strikke ensfarget, så da ble det striper (2 og 2 omganger i hver farge). Planen er å strikke Selbu pulsvanter når de neste er ferdig.

Og paret jeg holder på med nå i fargen Tiffany.

Jeg la opp til ett par ensfargede til fordi jeg skulle bort og ville ha noe enkelt å strikke på.

Her er oppskriften min på ensfargede pulsvanter i str. vanlig damehånd. For oss som er litt bredere over håndbaken kan man legge opp 4 masker mer og etter ullvasken former man dem og tørker dem flatt. (Vennligst link til denne siden hvis du vil dele oppskriften, ikke kopier den og legg ut noe sted.)

Ett nøste holder til 2 par pulsvanter med 48 maskers opplegg.

Holst Supersoft garn, pinne 2,5.
Legg opp 48 masker fordelt på fire pinner.
Strikk 2 r, 2 vr i 5 omg.
Strikk glattstrikk (alle rett) i 25 omg.
Tommelkilen lages ved å øke 2 masker annenhver omgang 10 ganger. (Jeg øker ved å løfte tråden mellom masken jeg har strikket og neste maske ved å legge den på pinnen og strikke den vridd. Økning med kast vil gjøre at det blir hull.)
Man etablerer tommelkilen ved å øke før og etter den første masken på omgangen. Neste gang før og etter de tre første maskene på omgangen osv. Etter 10 økeomganger har man 21 masker i kilen og setter de over på en tråd, legger opp en maske der tommelkilen var og fortsetter rundt i glattstrikk med 48 masker i 20 omg.
Strikk 2 r, 2 vr i 5 omg og fell av rett over rett og vrangt over vrangt (ikke  for stramt, men heller ikke for løst 🙂 )
Plukk opp de 21 maskene til tommelkilen pluss 3 m fra hånden er lik 24 masker. Strikk 5 omg glattstrikk og 5 omg 2 r, 2 vr. Fell av som øverst på hånden. Lag en til.
Fest alle tråder og vask på 30 graders ullprogram med milo, test dem på hånden og la dem tørke flatt.

Et voila, så har man tynne, men gode pulsvanter!

Legg gjerne igjen bilde på instagram og tagg @villavendel hvis dere følger oppskriften.

Jeg sender ett nøste Holst Supersoft til den første som kommenterer dette innlegget!

Godt nytt år, forresten!

XXX Kirsten

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s